به گزارش پايگاه اطلاع رساني شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ،در حاشیه بیستو ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در گفتگو با جليل سالاري معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ايران مطرح شد:
همزمان با شروع سال جدید، مرور اتفاقات و رويدادهاي گذشته بيانگر اين است كه صنعت پالايش و پخش فراز و نشيبهاي متعددي را پشت سرگذاشته است . مدیریت جدید شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران در دولت سيزدهم درحالي رشته امور را در دست گرفت كه باید براي ساماندهي به زنجيره تامين، توليد و توزيع فرآورده هاي نفتي در سراسر كشور برنامهاي مدون متناسب با ساختار صنعت پالايش و پخش مهيا مي ساخت .
اين امر نیازمند بررسي و گفتمان و اخذ نظرات تخصصی کارشناسان در ردههاي مختلف شركت ملي پالايش و پخش و شركتهاي تابعه بود تا با ایجاد تحول در نحوه سياستگذاري های كلان شركت با تمرکز بر شیوه تامین مالی در توسعه و تکمیل زنجیره ارزش، ارتقاء کیفیت خدمات و بهینه سازی مصرف انرژي مبتنی بر دانش بومی و زیرساختهای فناوری در مسیر درست حرکت کرد .
وقوع برخي رويدادها در همان بدو شروع به كار، از جمله ايجاد اختلال در سامانه هوشمند سوخت كشور درپي حمله سايبري معاندان نظام جمهوري اسلامي، كشور را در شرايط سختي قرار داد كه به لطف الهي و مساعدت و تلاشهاي شبانهروزي كاركنان، متخصصان و با نظارت بيوقفه مديران ارشد صنعت نفت و همدلي و همراهي هموطنان عزیز و بزرگوار، از این آزمون سربلند بيرون آمديم.
بدين ترتيب طي6 ماه گذشته با وجود فراز و نشيبهای بسیار، اركان صنعت پالايش و پخش بر سه محور « تعیین خط مشی و سیاستهای راهبردی در قالب تدوین اساسنامه و شیوه تامین منابع مالی در اجرای مديريت بهينه مصرف سوخت» ، «توسعه پالايشگاهها و پتروپالايشگاهها» و « توسعه شبكههای خطوط لوله و ذخیرهسازی به منظور افزایش ظرفيت انتقال فرآوردههاي نفتي» پايهريزي شد.
بر این اساس در وهله نخست افزايش ذخاير استراتژيك كشور و اجراي تعهدات ناشي از پيشفروش فرآوردههاي نفتي در دولت گذشته در دستور كار قرار گرفت. باتوجه به اينكه در شش ماه دوم سال موضوع تامين سوخت زمستاني از اولویت خاصی برخوردار بود، لذا در وهله اول با تشکیل کارگروه اصلی برنامه ریزی، هماهنگی، تامین و مدیریت منابع سوخت زمستانی باحضور معاونین محترم وزرای نفت و نیرو و دستگاههای اجرایی ذیربط و با محوریت شرکت ملی پالایش و پخش و برگزاری جلسات مستمر هفتهای دو بار و پایش لحظهای فرآیند تحویل و مصرف سوخت رمستانی به نیروگاهها و صنایع عمده، ضمن اعمال مدیریت مصرف، از بروز مشکلاتی نظیر قطع برق جلوگیری به عمل آمد و به نحو مطلوبی مدیریت شد. بدین ترتیب رقمی بالغ بر 18.5 ميليارد ليتر سوخت مايع به نيروگاهها تحويل تا از وقوع خاموشي گسترده در سطح كشور ممانعت شود.
در بخش صادرات نيز حفظ بازارهاي صادراتي با وجود كمبود سوخت در كشور از ديگر اقداماتي بود كه به آن پرداخته شد تا ظرفيت صادراتي فرآوردههاي نفتي كشور در محاق فراموشي قرار نگيرد.
درخصوص توسعه شبكه خطوط لوله نفت خام و فرآورده به منظور تضمين امنيت انرژي و بسترسازي در صادرات با درنظرگيري ايجاد امنيت نقل و انتقالات، كاهش قاچاق سوخت با نگاهي به كاهش آلايندگيهاي زيستمحيطي و... تفاهمنامههاي احداث خط لوله انتقال فرآوردههاي نفتي «تابش» و «پارس» با نظام بانكي كشور منعقد شد.
از سوي ديگر در بحث نوسازي و تقويت ناوگان سوخترساني جادهاي تفاهمنامهاي با شركتهاي توليد و تامين خودرو به منظور تامين 500 دستگاه نفتكش منعقد شد تا نخستين قدم براي نوسازي 4 هزار دستگاه نفتكش برداشته شود.
همچنين در اسفند ماه جاري اسكله سردار شهيد حاج قاسم سليماني در بندر صادراتي ماهشهر به بهرهبرداري رسيد. دراين اسكله محمولههاي الپيجي پالايشگاه بيدبلند خليج فارس صادر خواهد شد.
اما مهمترين اقدامي كه طي اين مدت باتوجه به شرايط بحراني مصرف سوخت در كشور ، مديريت چرخه تامين و تقاضا در كنار دغدغه ارتقاء كيفي واحدهاي پالايشي بود كه خوشبختانه با تدابير وزارت نفت و شركت ملي پالايش و پخش فراروده های نفتی ، باوجود افزايش مصرف در سال جاري و عدم توجه به نوسازي و بازسازي تاسيسات پالايشگاهي در سالهاي گذشته، تامين بنزين كشور بدون هیچگونه وقفه عملياتي انجام و از واردات آن جلوگيري شد.
از جمله اقدامات بسیار موثر و کاربردی طی این مدت می توانم به تدوین اساسنامه شرکت ملی پالایش و پخش فراروده های نفتی با نگاه توسعهای بر اساس تکالیف قانونی اشاره کنم که متاسفانه از سال 1366 تاکنون مغفول مانده بود .
عملیاتی ساختن بند (ز) تبصره (1) ماده واحده قانون بودجه سال 1400 با تشکیل کارگروه تخصصی، از جمله اقدامات موثر دیگر طی شش ماهه دوم سال 1400 بود.
طرح پیشنهادی مبنی بر ساماندهی تولید و صادرات مشتقات نفتی و کدهای رهگیری واحدهای هیدرو کربوری در راستای اجرای ماده (4) ودستوالعمل ماده 45 آیین نامه اجرایی مواد 5 و 6 قاچاق کالا و ارز نیز از اقدامات مهم دیگر طی این مدت بود.
اميدواريم در سال 1401، با تلاش و همت مضاعف کلیه کارکنان زحمتکش، صدیق و متخصص پالایش و پخش در جهت عمل به منويات مقام معظم رهبري (مدظله العالي) به منظور اجراي سياست كاهش خامفروشي، افزايش ارزش افزوده در زنجيره توليد صنايع پايين دستي و سودآوري بيشتر ، به تعهدات خویش بیش از پيش عمل کنیم . انشالله