به گزارش پايگاه اطلاع رساني شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ،در حاشیه بیستو ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در گفتگو با مجید شهیدی ، رئيس روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ايران مطرح شد :
بدون تردید از آغاز به کار دولت سیزدهم ، صنعت پالایش و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران یکی از پرکارترین و فعال ترین مجموعه های صنعت نفت بوده که علاوه بر پیشبرد برنامه های اصلی خود در بخش تولید و توزیع فرآورده های نفتی ، در ابتدای کار با چالش های بزرگ و حساسی همچون حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت و تامین سوخت صنایع و نیروگاه ها در فصل زمستان با توجه به افزایش مصرف گاز و همچنین افزایش مصرف بنزین به دلیل افزایش روند واکسیناسیون و کاهش کرونا روبرو شد که با تلاش شبانه روزی کارکنان خستگی ناپذیر این صنعت به خوبی از این چالش ها گذر شد ، به طوریکه این تلاش شبانه روزی مورد تقدیر شخص رئیس جمهور و وزیرنفت نیز قرار گرفت .
در شروع حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت با مدیریت شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و تلاش متخصصان و کارکنان این شرکت ، عملیات فعال سازی نخستین جایگاه ها در نیم ساعت ابتدایی این اتفاق ممکن شد و چرخه سوخت رسانی در جایگاه های عرضه سوخت کشور در کوتاهترین زمان ممکن فعال شد .
سرعت عمل کارکنان پالایش و پخش به نحوی بود که وزیر نفت در این باره گفت : « در همان ساعات نخست، همکاران ما و نيروهاي شريف صنعت نفت و شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي در جايگاه هاي سراسر کشور حضور يافتند و با تغيير کد در سيستم کارت هوشمند سوخت، آن را به سيستم دستي تغيير دادند تا مردم بتوانند عمليات تأمين سوخت را انجام دهند. خوشبختانه با مديريت جهادي همکاران ما در شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي نيز غافلگير نشدند و با کاري جهادي، بيشتر جايگاه ها را بسرعت فعال کردند » .
و اما با آغاز شمارش معکوس افت فشار گاز در اکثر میادین بزرگ گازی ایران به ویژه پارس جنوبی و میادین کوچک و بزرگ زاگرس جنوبی، ماموریت «پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران» برای تامین سوخت زمستانی صنایع و نیروگاهها با هدف افزایش پایداری شبکه گاز کشور دوچندان شد.
پیش بینی ها حکایت از آن داشت که برای زمستان امسال با توجه به نافرجام ماندن برنامههای بهینهسازی مصرف انرژی کشور در سالهای گذشته، با کسری دست کم روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی باید دست و پنجه نرم کنیم ، بهعبارت سادهتر با کاهش دمای هوا و جهش مصرف گاز طبیعی توسط مشترکان خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده، کشور با کسری گاز روبهرو میشود که با توجه به اولویت بخشی تامین گاز زمستانی شهرها و روستاها، صنایع و نیروگاهها در اولویت کمبود، کاهش عرضه و حتی قطع گاز طبیعی قرار خواهند گرفت..
در این بین با توجه به کاهش شدید بارندگیها در هفتماه نخست سال گذشته از یکسو و نادیده گرفتن توان و پتانسیل تولید برق از نیروگاههای برقآبی در سالهای گذشته، مشکلات تامین سوخت زمستانی نیروگاهها دوچندان شد ، زیرا با توجه به افت تولید و راندمان نیروگاههای برقآبی فشار بیشتری روی نیروگاههای گازی میآید و نتیجه افزایش تولید نیروگاههای گازی چیزی جز افزایش مصرف گاز یا سوختهای مایع نیست.
نکته مغفول مانده دیگر برای تامین سوخت زمستانی سال گذشته به مزارع «بیت کوین» و رمزارزها باز می گشت که به دلیل عدم ساماندهی این مزارع از سوی دولت قبلی و فعالیتهای گسترده غیرمجاز و بعضا زیرپلهای، متوسط مصرف روزانه، هفتگی و ماهانه برق کشور را هم تحت تاثیر قرار داد و عملا عدم ساماندهی مزارع رمزارز منجر به جهش بیشتر مصرف برق و به تبع آن جهش مصرف سوخت گاز و فرآوردههای نفتی در نیروگاهها شد .
همزمان با مرور مشکلات و معضلات افزایش مصرف برق، عدم اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی و افت طبیعی تولید گاز در میادین کشور، برای زمستان سال قبل ماموریت و مسوولیتهای پالایش و پخش فرآوردههای نفتی دوچندان شده است.
بر این اساس، با تغییر مدیریت در این شرکت مادر تخصصی یا بهتر بگوییم متولی تولید، تامین و توزیع سوخت مایع کشور، جلیل سالاری ، مدیرعامل جدید شرکت پالایش و پخش در نخستین اقدام مدیریتی در دولت سیزدهم دستور بازسازی، احیا و تقویت ناوگان نفتکشهای جاده پیما را صادر کرد تا با افزایش توان انتقال سوخت از دو مسیر جادهای و ریلی کسری ۲۰ درصد ذخیرهسازی سوخت مایع در نیروگاهها و صنایع کشور در مقایسه با مدت مشابه پارسال جبران شود.
همزمان با تجهیز و توسعه ناوگان نفتکشهای جاده پیما، بسیج مناطق مختلف پخش فرآوردههای نفتی در سراسر کشور برای تامین و توزیع هوشمندانه سوخت و تلاش برای ذخیرهسازی سوخت مایع در صنایع و نیروگاهها با استفاده از ظرفیتهای موجود، تلاش شده تا برای زمستان خطر توقف تولید کارخانهها یا خاموشیهای گسترده برق به حداقل کاهش یابد.
علاوه بر این، پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اعمال تغییرات جدید در شبکه خطوط لوله و مراکز انتقال (تلمبهخانهها)، انبارها و مخازن ذخیرهسازی سوخت، سعی دارد تا از این ظرفیت ملی هم برای تقویت سوخت رسانی و افزایش موجودی ذخایر سوخت نیروگاهها با اولویت گازوئیل حداکثر استفاده را بکند و البته نباید فراموش کنیم با افزایش مصرف بنزین پس از کاهش دورکاری کارکنان در کنار تامین و توزیع سوخت زمستانی موضوع تامین بنزین و گازوئیل، جایگاههای سوخت در استانهای مختلف هم به عنوان یک سناریوی کاری در دستور کار قرار دارد .
در مجموع پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با استفاده از ظرفیت توزیع روزانه بالغ بر ۲۵۰ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی با مدیریتی جدید موفق شد تا زمینه تامین پایدار و مطمئن سوخت زمستانی کشور را فراهم کند .
در پايان و درآستانه سي امين سالگرد تأسيس شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران، ضمن گراميداشت اين رويداد، لازم است تآكيد كنم كه اين شركت با سرلوحه قراردادن شعار 30 سال تلاش و خدمت در كنار يكصد سال تجربه و قدمت ، در همه حال آماده خدمتگزاري به مردم عزيز ايران اسلامي است.