نخستین نشست برنامهریزی برپایی تورهای بازدید علمی راهیان پیشرفت باهدف آشنایی و اجرای بازدیدهای گروهی استادان، دانشجویان و دانش آموزان از پالایشگاه های نفت، خطوط لوله و مخابرات و پخش فرآورده های نفتی ایران، (23 آبان 1401) در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران برگزار شد. در این نشست مشترک معاونتهای فرهنگی دانشگاههای سراسر کشور، معاونت امور پرورشی وزارت آموزش و پرورش، معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری حضور داشتند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، علی زیار معاون مدیرعامل در این نشست با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر جهاد تبیین گفت: کوتاهی در این زمینه باعث شده تا امروز دشمنان با فریب جوانان دانشگاهی و فرزندانمان دستاوردهای جمهوری اسلامی را در 43 سال گذشته زیر سوال ببرند.
وی با بیان اینکه باید حرکت موثری در انجام تکلیف شرعی میهنی و قانونی خودمان در زمینه جهاد تبیین به عمل آوریم، افزود: یکی از موضوعات جهاد تبیین شناساندن توانمندی های کشور به جوانانمان است. ما در صنعت نفت حرفی برای گفتن داریم و با برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت می توان دانشگاهیان و مراکز آموزشی را به توانمندی های عرصه صنعت نفت آگاه کرد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: در مدت 43 سال اخیر ظرفیت پالایشی کشور را در شرایط تحریم به ظرفیت کمّی دو میلیون و 300 هزار بشکه در روز رساندیم. همچنین به لحاظ کیفی سازی و استاندارسازی محصولات و فناوری پالایشگاهی کشور در سطح استانداردهای جهانی هستیم. امروز محصولات بر پایه استاندارد بین المللی یورو 4 و یورو 5 را در کشور تولید می کنیم. یعنی در کنار افزایش کیفی ، افزایش کمّی هم داشته ایم و استانداردهای جهانی را یکی پس از دیگری پاس کرده ایم.
زیار در ادامه به اقدامات دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: طی یک سال گذشته پتروپالایش شهید سلیمانی با ظرفیت 300 هزار بشکه با سرمایه گذاری 12 میلیارد دلار کلید زده ایم. این پتروپالایشگاه نفت خام را هم به فرآورده های سوختی و هم پتروشیمی تبدیل می کند و به یکی از مدرن ترین پتروپالایشگاه های دنیا تبدیل خواهد شد. در این مدت دو خط لوله با طول 948 کیلو متر و 440 کیلومتر آغاز کرده ایم و رینگ توزیع فرآورده را در کشور تکمیل خواهیم کرد. در بحث ذخیره سازی نیز هدفگذاری 6 میلیارد لیتر را انجام داده ایم و پروژه اولین انبار نفت (شهید مهدوی) با ظرفیت 600 میلیون لیتر در بندرعباس آغاز شده است.
وی خاطر نشان کرد: امروز آغوش خود را برای نشان دادن توانمندی هایمان به دانشگاهیان و دانش آموزان باز کرده ایم .همانطور که سالهاست اردوهای راهیان نور فضای معنوی رزمندگان و شهدای دفاع مقدس را به جوانان کشورمان منتقل می کند، کاروان راهیان پیشرفت نیز می تواند امید و باور به توانمندی و ایران قوی را به فرزندان این کشور نشان دهد. آنچه که به چشم فرزندانمان دیده شود، شنیده های دروغ را در گوش هایشان بی اثر خواهد کرد.
تدوین آیین نامه راهیان پیشرفت در وزارت علوم
همچنین رشید جعفرپور، قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم با حضور در این نشست با بیان که افزایش آگاهی دانش آموزان ، اساتید و دانشجویان کشورمان، تهاجم دشمن را خنثی خواهد کرد، گفت: اکنون حدود 30 میلیون و 200 هزار نفر دانشجوی در حال تحصیل و 86 هزار استاد در سطح کشور داریم که هر کدام از آنها می توانند بر خانواده های خود تاثیرگذار باشند. ضمن آنکه حدود 20 هزار انجمن علمی و کانون های فرهنگی نیز فعال هستند.
جعفرپور در ادامه از اعلام آمادگی وزارت علوم در راه اندازی اردوی راهیان پیشرفت خبر داد و گفت: در مجموعه آموزش عالی کشور، آیین نامه راهیان پیشرفت را آماده کرده ایم، در آن وزارت نفت به عنوان یکی از ارکان اصلی معرفی شده است. انشاءالله مقدمات تفاهمنامه میان معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاون وزیر در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی را آماده خواهیم کرد .
طراحی بسته های فرهنگی
حیدربیگی، معاون برنامه ریزی اردویی و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه افزون بر 15 میلیون دانش آموزش و 100 هزار مدرسه در کشور داریم، گفت: برای تحت پوشش قراردادن این تعداد باید بسته هایی طراحی کنیم که تمام دانش آموزان به صورت حضوری یا مجازی در جریان فعالیت ها و دستاوردهای صنعت نفت قرار گیرند.
او با اشاره به بسته های طراحی شده از سوی وزارت آموزش و پروش گفت: نخستین بسته حضور نخبگان در مدرسه است که می توانند به صورت شفاهی و ارائه فیلم دانش آموزان و معلمان کشور را با روند فعالیت های صنعت پالایش و پخش آشنا کنند. بسته دوم نیز به برگزاری جشنواره هایی با محوریت تولیدات هنری دانش آموزان در حوزه های رسانه ای، تجسمی، تئاتر اختصاص دارد.
حیدربیگی بسته سوم را راهیان پیشرفت بیان کرد و افزود: باید تعداد دانشجویان بیشتری در این بخش قرار گیرند. اگر بتوانیم بعد از بازدیدها برنامه ای داشته باشیم که بتوانند آنچه دیده و شنیده اند را به خانواده های خود منتقل کنند با این روند جامعه آماری ما خیلی بزرگ خواهد شد. این امر را در قالب سفیران پیشرفت طراحی کرده ایم.
معاون برنامه ریزی اردویی و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: اولین راهیان پیشرفت را با بازدید از پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس آغاز کرده ایم که 500 نفر از دانش آموزان بندر عباس را شامل می شد.
گفتنی است در ادامه از پالایشگاه تهران و طرح های توسعه ای آن بازدید بعمل آمد و مقرر شد این جلسات به صورت ماهانه و اردوها بدون وقفه انجام شوند.
