چاپ        ارسال به دوست

ضرورت توجه به مهارت های توسعه ای در مدیریت منابع انسانی

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه توجه به نیروی انسانی، بهره وری در تولید را افزایش خواهد داد، گفت: در مدیریت منابع انسانی باید مهارت توسعه ای را اضافه کنیم که این موضوع نیازمند اتاق فکر است.

 

  به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ،  جلیل سالاری (چهارشنبه 4 آبان) در مراسم تودیع و معارفه مدیر منابع انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تشکر از زحمات آقای ذنوبی، مدیر سابق منابع انسانی این شرکت، افزود:  آقای ذبوی، در مدت فعالیت خود منشا خدماتی بودند که  امیدواریم از این خدمات کماکان استفاده کنیم و برنامه های گذشته دنبال شود.

وی ادامه داد: آقای عبدالله زاده به عنوان مدیر جدید منابع انسانی پالایش و پخش، سوابق و تجربیاتی دارند و  انتظار است که قدم های بیشتری برداریم و جایگاه منابع انسانی را ارتقا دهیم.

سالاری با بیان اینکه در این حوزه تکالیفی در قانون داریم که از جمله آن می توان به سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در صنعت نفت اشاره کرد، گفت: تحقیقات بنیادی  در بخش نفت و گاز، تربیت نیروی انسانی و صدور خدمات فنی و مهندسی و حضور در عرصه های بین المللی از مهمترین تاکیدات مقام معظم رهبری است که باید نیروهای انسانی تربیت شود. 

وی تاکید کرد: همچنین در ارتقا فناوری ایجاد نیروی متخصص و تحقیقات بنیادی ضرورت دارد که در حوزه منابع انسانی در صنعت نفت توجه ویژه داشته باشیم.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در فرآیند جذب، آموزش، به کارگیری و مشکلات معیشتی نیروی انسانی باید اقدامات لازم انجام شود، افزود: صنعت نفت قوانین خاصی دارد که از آن جمله می توان به ماده 10 اشاره کرد که فرآیند حوزه نظام اداری و استخدامی را پیش بینی  و واحدهای عملیاتی را منفک کرده است. این ظرفیتی است که باید از آن درست استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآمورده های نفتی در زمره سازمان های توسعه ای قرار دارد، ادامه داد: بنابراین باید از ظرفیت قانونی که  در این راستا داریم درست استفاده کنیم  و میتوانیم اقدامات خوبی داشته باشیم.

سالاری با بیان اینکه اکنون گروه های مختلفی از منابع انسانی در این شرکت حضور دارند، گفت: یک بخش نیروهای ایثارگر هستند که در چارچوب بند قاف و بند د جذب شدند که تعدادشان قابل توجه است.  اگر تفکر ایثارگری و دوران جنگ را که همین عزیزان باید روایتگرش باشند در دستور کار خود قرار دهیم، هدف و حرکتی در مجموعه محقق خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه انتظارات و مطالباتی نیز از سوی این گروه وجود دارد، افزود: لازمه پرداختن به این انتظارات این است که نمایندگانی از این عزیزان داشته باشیم و موضوعات آنها را دنبال کنیم و در رشد تخصصی و علمی آنها نیز ورود شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر اینکه گروه بعدی منابع انسانی در این شرکت شاغلان با قرارداد های مدت معین و مدت موقت هستند، گفت: اینها هم ظرفیتی در کشور هستند و چند سالی است که تعیین تکلیف نشده اند  و انتظار دارند که از همان امکانات سایر نیروها استفاده کنند. برخی درخواست دارند منتقل شوند و باید این مقدمات آن برای آنها فراهم باشد.

وی ادامه داد: بخشی هم نیروهای پیمانکاری هستند که در بخش های مختلف فعال هستند. در این بخش اگر حقوق به موقع داده شود، مطالبات پرداخت شود باعث ایجاد انگیزه در مجموعه خواهد شد. 

به گفته سالاری، در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، نیروهای خانم نیز ظرفیت بزرگی دارند که باید شرایط آنها آنگونه که در قانون آمده مورد توجه قرار گیرد زیرا با توجه به ظرفیت و توان می توانند مسئولیت پذیری کنند.

وی تاکید کرد: بخشی نیز نیروهای رسمی هستند و مشکلاتی مانند سقف حقوق دارند. همچنین در مناطق عملیاتی چالش هایی داریم و این ناترازی ایجاد کرده است.

سالاری افزود: با دنبال کردن مسایل کارمندان و به موازات آن فعالیت درست بخش خدمات، می توان شرایط را بهبود بخشید.

وی همچنین  به ساخت منازل مسکونی و شهرک ها در کنار پالایشگاه ها در گذشته اشاره کرد و گفت: در کنار پالایشگاه خانه های مسکونی و شهرک ایجاد می شد تا کارمند بدون دغدغه وارد محیط عملیاتی شود و آرامش داشته باشد و فرصت برای تشکیل خاواده فراهم شود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: همچنین اگر شرایط اضطراری پیش می آمد، کارمندان به سرعت به پالایشگاه می رسیدند و این ظرفیت هایی است که ایجاد شده بود و باید احیا شود.

وی به درخوایت برخی پالایشگاه ها برای واگذاری خانه های سازمانی به کارمندان اشاره کرد و ادامه داد: اینکار درستی نیست زیرا بخش بزرگی از کامندان غیر بومی هستند و با پایان خدمت ممکن است این خانه ها خرید و فروش شود اما می توان از امکانات موجود برای ساخت مسکن استفاده کنیم و تسهیلاتی ارائه دهیم.

سالاری افزود: اگرچه اینکار هزینه هایی ایجاد خواهد کرد اما این هزینه بهره وری در تولید را کاهش خواهد داد.

وی ادامه داد: در این بخش ها باید هم مهارت توسعه ای را اضافه کنیم و اتاق فکر داشته باشیم.

سالاری با اشاره به اینکه اتاق فکر ما همه مدیریان منابع انسانی در شرکت های تابعه است، گفت: از افرادی که در این حوزه سوابق دارند و همچنین ظرفیت های دانشگاهی استفاده می کنیم تا تحول بنیادی در حوزه منابع انسانی ایجاد شود.

وی تاکید کرد: اکنون در پالایشگاه اصفهان جوان پروری و جانشین پروری انجام شده و افراد را در حین انجام کار آموزش می دهند.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ظرفیت هایی در حوزه دانشگاهی باید احیا شود، افزود: باید به دانشگاه صنعت نفت با همان نگاه ورود کنیم تا بخش های خصوصی بتوانند نیروهای جدید را جایگزین کنند.

وی با تاکید بر اینکه در برخی مناطق سمت ها پایین و حجم کار بالا است و باید سمت ها احیا شود، ادامه داد:  برخی مناطق محرومند و سرباز به عنوان نیروی پخش کار میکند . از سوی دیگر اگرچه مناطقی به عنوان مناطق اقماری در نظر گرفته می شود اما کار در سایر مناطق نیز سخت است و باید به آن بخش ها نیز توجه کنیم تا نیروها از مزایای آن بهره مند شوند. این انگیزه ها در حوزه های عملیاتی باید ایجاد شود.

سالاری افزود: باید مکاتبات و بروکراسی اداری را کم کنیم و مسایل را از نزدیک ببینیم.

وی گفت: فضای قاچاق به دلیل قیمت تکلیفی در کشور زیاد است باید نیروی حرفه گرا در مرز مستقر کنیم و این نیاز به آموزش دارد تا بداند بسترهای فساد از کجا شکل میگیرد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تاکید کرد: باید بازدیدهای دوره ای داشته باشیم.

وی ادامه داد: باید شورای هماهنگی شکل بگیرد و در حوزه مددکاری نیز تنها با یک گزارش اعلام نظر نکنیم و تمام جوانب را بسنجیم.

سالاری با اشاره به اینکه در بخش مسکن فرصت و بستری است تا با توجه به سیاست دولت مشکلات همکاران مرتفع شود، گفت:  می توانیم زمینه اشتغال را ایجاد کنیم. از آنجا که این شرکت توسعه ای است می تواند از ظرفیت سایر بخش ها د راین زمینه استفاده کند.

وی افزود: باید توجه ویژه ای به مدیریت منابع انسانی داشته باشیم و از دفاتر خارج شویم و کار میدانی کنیم. در بودجه 1401 تاکید شده که صلاحیت هیات مدیره و مدیران تعیین تکلیف شود و در این خصوص سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و وزارت اقتصاد به دنبال تدوین آیین نامه آن هستند. بخشی از شرکت ها نهاد عمومی غیر دولتی هستند و اگر درست توجه شود احراز صلاحیت حرفه ای مورد توجه باشد بخشی از مشکلات مرتفع خواهد شد.

سالاری با تاکید بر اینکه هر کدام از مدیران باید سابقه کار در آن حوزه عملیاتی را داشته باشند، ادامه داد: اگر این موضوع درست شود چالش ستاد نیز مرتفع خواهد شد.  

وی تاکید کرد: در بخش های مختلف از جمله منابع انسانی باید میزگرد ها و همایش هایی برگزار کنیم تا چالش ها و فرصت ها ارائه شود و سیستم پویا شود.

معاون وزیر نفت افزود: باید شرایط را ببینیم و شرکت هایی که واگذار شدند در برخی موارد اهلیت به درستی دیده نشده و در سهامداری چالش های خاصی دارند.

وی با بیان اینکه این نظام هزینه های زیادی داده و همه مدیون این نظام هستیم، گفت: همه باید در حد توان کار کنند و کسی که مدیر می شود کارش سخت تر است بنابراین اگر کسی توان ندارد باید با فرد توانمند جایگزین شود.

سالاری ادامه داد: این حرکت باید به صورت پرشتاب اتفاق بیافتد. در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، طرح و پروژه های زیادی تعریف کردیم و زمینه این می شود که فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

وی تصریح کرد: نباید نگاه جزیره ای داشته باشیم و این نگاه های جزیره ای خیانت به نظام است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزود: انتظار داریم آقای عبدلله زاده با سابقه ای که در این بخش دارد کارهای آقای ذنوبی را در ادامه و پرشتاب تر انجام دهند با همه ظرفیت نیروی انسانی و ارتقا این فرصت در بازه زمانی کوتاهی در ترازی که از منابع انسانی نیاز است برسیم.

وی ادامه داد: از میانه دهه 70 شمسی خلا آموزش و جذب و ... در نیروی انسانی حس می شد و به فکر نیروی انسانی نبودیم و توجه کلانی که باید در سیستم باشد را نداشتیم.

سالاری تاکید کرد: امروز آسیب ها را تدریجا می بینیم و اکنون با روند جذب فعلی اکگر خلا در آموزش داشته باشیم به مشکل خواهیم خورد.

 


١٢:٥٤ - شنبه ٧ آبان ١٤٠١    /    شماره : ١٤٢٣٩    /    تعداد نمایش : ٤٤٦