• time : 12:12
  • Date : Mon Jun 24, 2024
  • item visited : 63
  • news code : 14680
افتتاح چندین طرح در حوزه پالایش و پخش با دستور سرپرست ریاست جمهوری
چندین طرح در حوزه های کیفی سازی و انتقال فرآورده های نفتی با دستور محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری به بهره برداری رسید.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران، کیفی سازی فرآورده های نفتی یکی از چندین اقدام مهم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی بوده که در دولت سیزدهم و در چندین پالایشگاه کشور صورت پذیرفته است. همچنین در سال جاری افتتاح 1000 کیلومتر خط لوله در دستور کار قرار دارد که 220 کیلومتر از آن خط لوله تبریز به ارومیه است که به بهره برداری رسید. انتقال فرآورده های نفتی از طریق خطوط لوله به عنوان راهکاری مرقون به صرفه که باعث کاهش مصرف سوخت و کاستن از آلایندگی های زیست محیطی می گردد، جزء برنامه های اصلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در سال های اخیر بوده است.

آغاز عملیات اجرایی پروژه بزرگ تصفیه نفت‌کوره پالایشگاه تبریز، بهره‌برداری از طرح‌های چهارگانه ارتقای کیفی محصولات پالایشگاه تبریز و خط لوله فرآورده تبریز - خوی - ارومیه به بهره‌برداری رسید طرح هایی هستند که به دستور سرپرست ریاست جمهوری در حوزه پخش و پالایش به افتتاح شدند.

 

 تصفیه نفت‌کوره پالایشگاه تبریز

پالایشگاه نفت تبریز با ظرفیت پالایش روزانه ۱۱۵ هزار بشکه نفت، یکی از مهم‌ترین پالایشگاه‌های کشور از لحاظ تأمین پایدار سوخت موردنیاز شمال‌غرب کشور است.

این واحد پالایشی در سال ۱۳۵۶ با ظرفیت اولیه روزانه ۸۰ ‌هزار بشکه، با فناوری قدیمی راه‌اندازی شده و پس از انقلاب اسلامی، سه مرتبه طرح‌ ارتقای کمی و کیفی محصولات در سال‌های ۱۳۷۱، ۱۳۹۲ و ۱۳۹۷ در این پالایشگاه اجرا شده و به بهره‌برداری رسیده است.

در دولت سیزدهم به‌منظور ارتقای کمی و کیفی محصولات این پالایشگاه و اجرای کامل قانون هوای پاک برای همه، برنامه‌ریزی و عملیات اجرایی طرح‌های کیفی‌سازی محصولات پالایشگاه تبریز با جدیت بیشتری پیگیری شد.

 

ارتقای کیفی محصولات پالایشگاه تبریز

چهار طرح واحد تصفیه‌ نفت‌گاز، خالص‌سازی هیدروژن PSA، بازیافت گوگرد SRP و بازیافت گازهای انتهای واحد گوگرد TGT با مجموع رقم سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون یورو به بهره برداری رسید.

با بهره‌برداری از این طرح‌های چهارگانه که با استفاده کامل از توانمندی شرکت‌های پیمانکار، سازنده و مشاوران داخلی به سرانجام رسیده و آماده بهره‌برداری است، میزان گازوئیل یورو ۵ تولیدی این پالایشگاه از روزانه ۲ میلیون لیتر به روزانه ۵ میلیون لیتر افزایش خواهد یافت.

هیدروژن با خلوص بالا، تولید گوگرد به ظرفیت روزانه ۱۱۰ تن، همچنین کاهش میزان دی‌اکسید گوگرد خروجی از دودکش و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهر تبریز از دیگر اهداف این طرح‌های چهارگانه است.

 

خط لوله فرآورده تبریز - خوی – ارومیه

خط لوله فرآورده‌های نفتی ۲۲۰ کیلومتری تبریز - خوی - ارومیه با ظرفیت انتقال روزانه ۶۵ هزار بشکه‌ به بهره‌برداری رسید.

خط لوله ۱۴ اینچ تبریز - خوی - ارومیه به طول ۲۲۰ کیلومتر از پالایشگاه تبریز آغاز شده و پس از گذر از شمال دریاچه ارومیه، به انبار نفت ارومیه منتهی می‌شود.

قرارداد این پروژه در مرداد ۱۳۹۲ به شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ابلاغ شد که در قالب این پروژه، احداث خط لوله ۱۴ اینچ تبریز به ارومیه با پوشش پلی‌اتیلن، خط انشعاب ۱۰ اینچ خوی با مسافت حدود ۳۷ کیلومتر، احداث تلمبه‌خانه‌های برقی تبریز و ایستگاه میان‌مسیری سلماس و پایانه‌های ارومیه و خوی اجرایی شده است.

هدف از اجرای این پروژه، انتقال پایدار و ایمن انواع فرآورده‌های نفتی پالایشگاه تبریز به ظرفیت روزانه ۶۵ هزار بشکه است که قابلیت افزایش تا ۱۰۰ هزار بشکه را نیز دارد.

حذف انتقال جاده‌ای، صرفه‌جویی در مصرف سوخت و زمان انتقال و کاهش خطرهای ترافیکی و تأثیرات مخرب زیست‌محیطی مربوط به انتقال جاده‌ای، از دیگر دستاوردهای این طرح است که با اجرای آن از تردد روزانه ۷۰۰ دستگاه نفتکش جاده‌پیما در محورهای منتهی به این مقاصد جلوگیری خواهد شد.

سراسر طول مسیر این خط به‌منظور جلوگیری از خوردگی، زنگ‌زدگی، شناسایی و ترمیم هرگونه نشت احتمالی با درنظرگرفتن الزامات زیست‌محیطی، به سیستم نشت‌یاب اتوماتیک، فیبرنوری و ایستگاه‌های حفاظت کاتدی نیز تجهیز شده است.

اعتبار این طرح برای همه فرایندهای اجرای این پروژه شامل مهندسی، تأمین تجهیزات، اجرا و همچیین تملک اراضی مسیر خط لوله و… حدود یک هزار میلیارد تومان بوده که از محل منابع داخلی تأمین شده و مراحل اجرایی آن در فاز اول به‌صورت PC و در  فاز دوم، که شامل پروژه طرح تکمیلی بوده، به‌صورت EPC بوده است.

فاز نخست این پروژه شامل بخش مهندسی پایه و تفصیلی را در سال ۱۳۸۹ شرکت مهندسین مشاور پارسیکان انجام داده بود و عملیات اجرایی آن را شرکت‌ مهندسی، نصب و نگهداری کارخانجات صنایع پتروشیمی رامپکو، با مشارکت شرکت‌های کیامکی و پارسیکان ایران انجام داده است.

نزدیک به ۱۰۰درصد کالا و تجهیزات موردنیاز پروژه از داخل کشور تأمین شده است و در طول زمان عملیات، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم سالانه ۱۲۰۰ نفر را فراهم کرده است.

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags

    V6.1.12.0