مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: در حال حاضر بیش از 1000 کیلومتر خط لوله جدید و 15 ایستگاه و تلمبه خانه دیگر و همچنین مهمترین طرح پالایشگاهی کشور (طرح توسعه پالایشگاه آبادان) در شرایط تحریم و وجود کرونا در مسیر توسعه قرار دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، سعید ستاری نائینی در آیین بهرهبرداری رسمی طرحهای ملی انتقال، توزیع و ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی، در توضیح مشخصات طرح احداث خط لوله انتقال فرآورده های نفتی شازند/قم/ری گفت: این طرح با ظرفیت انتقال 300 هزار بشکه در روز به همراه ایستگاه حفاظت کاتدیک و توسعه تلمبه خانه های شازند، قم و ری در حال حاضر با ارزش 77 میلیون دلار به بهره برداری می رسد.
ستاری نائینی افزود: 900 هکتار تحصیل اراضی در این طرح انجام شده است و میزان اشتغال زایی این طرح در دوران ساخت 500 نفر و در زمان بهره برداری 70 نفر می باشد.
مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به طرح احداث خط لوله نائین / کاشان / ری گفت: این طرح با ظرفیت انتقال 200 هزار بشکه در روز با احداث مخازن تعادلی نائین و توسعه تلمبه خانه نائین و احداث تلمبه خانه کاشان همراه بوده است.
ستاری نائینی در خصوص طرح احداث خط لوله تبریز /ارومیه گفت: این طرح با احداث 220 کیلومتر خط لوله 14 اینچ با ظرفیت انتقال حدود 100 هزار بشکه در روز و ساخت انشعابات به سمت سلماس و خوی همراه بوده است.
نائین - کاشان - ری؛ کریدور مهم در انتقال فرآورده های نفتی
در ادامه مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران خط 20 اینچ نائین - کاشان - ری را یکی از کریدورهای مهم در امر انتقال فرآورده ها نامید که با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس از خط بندرعباس به رفسنجان و در ادامه به اصفهان کشیده شده است.
قاسم عرب یارمحمدی افزود: پیش از این از خط 18 و 24 اینچ به سمت رفت و برگشت از نائین به اصفهان استفاده می شد که با افتتاح خط جدید، مركز انتقال نفت نائین قادر خواهد بود با ظرفیت 200 هزار بشکه در روز فرآورده ها را با کمترین زمان و هزینه به ری و سپس به شمال شرق انتقال دهد.
ظرفیت ذخیرهسازی فرآورده در شمالغرب ایران به ۳۳۰ میلیون لیتر رسید
همچنین مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز در این مراسم گفت: مجموع ظرفیت ذخیرهسازی فرآورده در شمالغرب کشور با اجرای پروژه ساخت خط لوله جدید تبریز - خوی - ارومیه و احداث انبار نفت جدید ارومیه به ۳۳۰ میلیون لیتر رسید.
کرامت ویسکرمی افزود: با بهرهبرداری از خط لوله جدید تبریز - خوی - ارومیه و تأسیسات آن از جمله انبار نفت جدید ارومیه، ظرفیت ذخیرهسازی فرآورده در استان آذربایجان غربی از روزانه ۲۱۰ میلیون لیتر به ۳۳۰ میلیون لیتر رسید.
وی افزود: با راهاندازی این خط جدید، ظرفیت انتقال فرآورده در این منطقه از ۳۵ هزار بشکه در روز به حداقل ۱۰۰ هزار بشکه در روز رسید که این رقم تا روزانه ۱۴۰ هزار بشکه نیز قابل افزایش است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تأکید کرد: با راهاندازی این خط لوله از تردد روزانه تعداد زیادی نفتکش در جادههای استان برای انتقال فرآورده نفتی از تبریز به خوی و نیروگاه خوی جلوگیری شده و افزون بر آن، انتقال پایدار فرآورده در نیروگاه خوی نیز محقق شده است.
ویسکرمی تصریح کرد: انبار نفت جدید ارومیه که در قالب این پروژه احداث و اجرایی شده، در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار در ۲۲ کیلومتری شهر ارومیه واقع شده و ظرفیت ذخیرهسازی آن ۱۲۰ میلیون لیتر است.
وی گفت: این انبار با دارا بودن ۱۴ مخزن ذخیرهسازی سقف شناور و چندمنظوره، دو مخزن ذخیرهسازی آب آتشنشانی به ظرفیت ۷ میلیون لیتر و ۳۸ نقطه بارگیری همزمان امکانات مدرنی برای صادرات از شمالغرب کشور فراهم کرده است و امیدواریم بتوانیم از سال آینده، بحث صادرات به کشورهای همجوار را از این نقطه عملیاتی کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی افزود: ظرفیت انتقال فرآورده در استان آذربایجان غربی ۳۵ هزار بشکه در روز بوده است که بخشی از فرآوردههای مورد نیاز استان بهویژه در منطقه ارومیه از طریق ناوگان حملونقل جادهای تأمین میشد.
ویسکرمی افزود: مصرف سوخت استان آذربایجان غربی در شبانهروز ۶ میلیون لیتر و مصرف روزانه سیانجی در این استان ۱.۴۵ میلیون مترمکعب است.
نقش پروژه نائین/ کاشان /ری در توسعه زیرساختهای استانی
در بخش دیگر این مراسم نماینده نائین، خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی گفت: بیشک ساخت مخزن، خطوط لوله، تلمبهخانه و توسعه آن و در عین حال ارتقای پست برق در منطقه نائین اهمیتی ویژهای دارد.
الهام آزاد با بیان اینکه حوزه انتخابیه بنده (نایین، خور و بیابانک) تنها شهرستانی است که در استان اصفهان به گاز سراسری متصل نیست، افزود: این شهرستان صنعتی و معدنخیز است و بهدلیل متصل نبودن به شبکه گاز سراسری، بیشتر سوختش از فرآوردههای نفتی تأمین میشود.
نماینده نائین، خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر بهدلیل تسهیل در انتقال گاز سراسری از نایین به شهرستان انارک، تصریح کرد: انتظار داریم در چشماندازی چهار ساله، شهرستانهای خور و بیابانک نیز به گاز سراسری متصل شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بیشک اجرای پروژه خط لوله نائین - کاشان - ری میتواند به توسعه زیرساختهای نایین، خور و بیابانک منجر شود.