وزير نفت با اشاره به اينكه اجرای قانون حمایت از توسعه صنایع و پتروپالایشگاهها هم در دستور کار است، تاكيد كرد: صادرات فرآوردههای نفتی با کارهایی که در توسعه پالایش و گازرسانی روستایی و بهبود وضعیت از پالایشگاهها انجام شد، نسبت به سال ۹۱ چهار برابر شده است؛ یعنی دوری از خامفروشی و دور زدن تحریمها انجام گرفته است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران به نقل از شانا، بیژن زنگنه صبح امروز (سهشنبه، ۲۵ شهریورماه) در صحن علنی مجلس حاضر شد و با اشاره به عملکرد صنعت نفت در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، گزارش خود را در صحن علنی مجلس در هشت محور شامل افزایش ظرفیت تولید از میدانهای مشترک نفت و گاز، دوری از خامفروشی با توسعه صنعت پتروشیمی و پالایش و تکمیل زنجیره ارزش، توسعه گازرسانی، افزایش صادرات گاز و فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، حمایت از ساخت داخل و شرکتهای دانشبنیان، جمعآوری گازهای ارسالی به مشعل، مقابله با تحریمهای نفتی و ریلگذاری برای آینده ارائه داد.
دوري از خام فروشي و دورزدن تحريم ها محقق شد
زنگنه در بخشي از اظهارات خود با اشاره به دوری از خام فروشی با توسعه صنعت پتروشیمی و پالایش و تکمیل زنجیره ارزش، اظهار کرد: ظرفیت پالایشگاهها از ۱.۸ میلیون بشکه در سال ۹۱ اکنون به ۲.۲ میلیون بشکه رسیده است، صادرات فرآوردههای نفتی با کارهایی که در توسعه پالایش و گازرسانی روستایی و بهبود وضعیت از پالایشگاهها انجام شد، نسبت به سال ۹۱ چهار برابر شده است؛ یعنی دوری از خامفروشی و دور زدن تحریمها انجام گرفته است.
وی تاکید کرد: تولید بنزین در سال ۹۱، روزانه ۵۲ میلیون لیتر بوده که در سال ۹۸ به ۱۰۷ میلیون لیتر رسیده است؛ طرح سیراف از جمله طرح های مهم در این رابطه است و برای بهسازی و نوسازی پالایشگاههای آبادان، تبریز و بندرعباس هم اقدام شده است و اجرای قانون حمایت از توسعه صنایع و پتروپالایشگاهها هم در دستور کار است.
احداث 8 پالايشگاه نفت و ميعانات گازي در دستور كار است
وزیر نفت با اشاره به اقدامهای انجام شده برای اجرای این قانون، گفت: در اجرای این قانون، ۲۰ طرح دارای صلاحیت شناسایی شده که قبل از پایان هفته مجوزهای لازم را برای آنها صادر می کنیم؛ پنج پالایشگاه نفت هم با ظرفیت یک میلیون و ۲۲۰ هزار بشکه، سه پالایشگاه میعانات به ظرفیت ۲۴۰ هزار بشکه با سرمایه گذاری ۲۸ میلیارد دلار و ۱۲ طرح بهسازی در پالایشگاههای مختلف به ارزش ۷ میلیارد دلار در دستور کار است.
زنگنه گفت: صنعت نفت از طریق بورس ۵.۸ میلیادر دلار به پتروشیمیهای پایین دستی خوراک تحویل میدهد با اینکه این وظیفه اصلی وزارت صمت است. در عین حال به دنبال آن، اقدامهایی همچون تضمین بازار محصولات و تضمین خوراک و دادن یارانه تسهیلات نیز انجام میشود. همچنین صنایع پیشران پتروشیمی را در برنامه داریم که برای آن نیاز به کمک مجلس است تا شامل معافیتهای مالیاتی شوند.
به گفته وزیر نفت، صادرات پتروشیمی با وجود تحریم نسبت به پارسال بیشتر شده است، هرچند که از نظر قیمت با مشکلاتی رو به رو هستیم.
استقبال زنگنه از پیشنهاد تشکیل کارگروهی مشترک با مجلس
وزیر نفت به سوالات نمایندگان مطرح شده از سوی نمایندگان در حوزههای مختلف پاسخ داد و با استقبال از پیشنهاد رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در صحن علنی مبنی بر ضرورت شکلگیری کارگروهی مشترک با مجلس برای بحث و بررسی درباره مباحث مختلف مربوط به صنعت نفت، عنوان کرد: من هم پیشنهاد میکنم چنین کارگروه تشکیل شود تا بحثها درباره مسائل مختلف که زمانبر است در آنجا مطرح شده و مورد بررسی قرار گیرد؛ چراکه طبیعتا نمیتوان به همه انتقادات و سوالات در این زمان کوتاه پاسخ داد.
سهمیهبندی بنزین را مگر من لغو کردم؟
زنگنه بر تامین خوراک پالایشگاههای کوچک تاکید کرد و گفت: هر کسی که از ما نفت خام و میعانات میخواهد حاضریم به صورت قرارداد مستقیم و یا در بورس آن را تحویل دهیم. وی تاکید کرد:امسال ۷ میلیون تن فرآورده نفتی در بورس انرژی فروخته شده است. زنگنه ادامه داد: ما در کشور اتاق تاریک نداریم اما برای دشمنان این اتاق وجود دارد. وزیر نفت با اشاره به اینکه گازرسانی با قدرت انجام می شود، گفت: طبق مصوبات شورای اقتصاد هزینه هر انشعاب نباید بیشتر از ۲۰ میلیون تومان شود اما در مناطقی این عدد تا ۱۰۰ میلیون تومان نیز برآورد میشود.
وی با تاکید بر اینکه همه تحریمند، پتروشیمی هم تحریم است، افزود: هر چه صادر میکنیم به اسم ایران نیست. البته توضیح برنامههای دور زدن تحریم، توضیح نقشههای عملیات در زمان جنگ است و تنها میتوانیم دستاوردها را مطرح کنیم.
زنگنه با تاکید بر اینکه سهمیهبندی بنزین را مگر من لغو کردم؟ گفت: تک نرخی شدن بنزین در سال ۱۳۹۴ تصمیم دولت بوده و مجلس هم مخالفتی نداشته و افزایش مصرف هم ناشی از آن نبوده است.