معاون وزیر نفت و مديرعامل شركت ملي پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ايران با تأکید بر اینکه بهينه سازي مصرف انرژي و سوخت از اولويت هاي اصلي در صنعت پالايش به شمار مي رود، گفت: از ظرفيت هاي بانك ها در قالب كنسرسيوم در توسعه صنعت پالايش استفاده خواهد شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران، مهندس جلیل سالاری ظهر امروز یکشنبه (۱۵ اسفند) در آیین امضای تفاهمنامه تأمین منابع مالی احداث خط لوله مهرآران - فسا - شیراز (پارس)، با بیان اینکه طرح هاي بنيادي بعضی از پالایشگاههای نفت کشور پایان یافته است، گفت: در روزهای آینده امیدواریم مناقصات بعضی از پالایشگاههای کشور برگزار شود که مقرر شده است درآن مقوله ظرفیت مالی بانکها و كنسرسيوم ها بكارگرفته شود.
سالاري افزود: به تعهدمان در خصوص كاهش نفت كوره و ارتقاء كيفي فرآورده ها عمل خواهيم كرد همچنین به موازات آن مطالعات اولیه ساخت دو پالایشگاه جدید در کشور در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه امسال در کشور شاهد هیچگونه خاموشی برق در کشور نبودیم، گفت: ۱۸.۵ میلیارد لیتر سوخت مایع و ۷۰ میلیارد مترمکعب گاز و در مجموع معادل ۸۸.۵ میلیارد لیتر فرآورده نفتی به نیروگاههای کشور سوخترسانی شده است، همچنین سالانه حدود ۶۵ میلیارد لیتر سوخت در بخش حملونقل و صنایع کشور استفاده می شود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به افزایش سالانه ۸ درصدی مصرف برق کشور، گفت: به نظر میرسد ایران برای جبران این مقدار مصرف هر ۱۰ سال باید یک نیروگاه برق بسازد، بنابراین با توجه بازده ۳۸.۵ درصدی نیروگاههای کشور یکی از دغدغههای اصلی ما بهینهسازی مصرف سوخت در کشور است.
سالاری با تأکید بر اینکه توسعه صنعت پالایش کشور را در گرو توافقهای هستهای وین نمیدانیم، گفت: در ماههای اخیر تلاش شده تأمین مالی پروژههای حیاتی کشور را از منابع مالی داخلی و كنسرسيوم هاي مالي و ظرفيت بانکها انجام دهیم.
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران تصريح كرد: ما در اجرای پروژه ها معطل بودجه دولت باتوجه به شرایطی که دارد نماندیم؛ بدين ترتيب بنا بر استفاده از ظرفيت بانك ها گذاشته شده است.
سالاري ادامه داد: در حال حاضر مجموعه پالايش و پخش باتوجه به اينكه نظام كارمزدي دارد انتظار مي رود تا در دو بخش به آن كمك شود؛ در بخش توسعهاي كه درخواست صدور مجوز مربوط به آن ارائه شده است بايد ديده شود و بخش ديگر مربوط به ارتباطات با شبكه بانكي است كه بايد توسعه داده شود.
به گفته معاون وزير نفت درحال حاضر هزينه ها با شرايط سرمايهگذاري همخواني ندارد بايد شرايطي مهيا شود تا بخش خصوصي براي سرمايه گذاري وارد شود.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه تأمین منابع مالی احداث خط لوله مهرآران - فسا - شیراز (پارس) یادآور شد: حدود 11-12 ميليون ليتر مصرف روزانه سوخت منطقه است كه 5 ميليون ليتر آن از پالايشگاه شيراز و 8 ميليون ليتر آن از پالايشگاه اصفهان و بندرعباس و از ابادان تامين مي شود، دراين شرايط با اجرای این طرح ۸۰ میلیون لیتر به ظرفیت ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی کشور افزوده میشود.
سالاري دربخش ديگر اظهارات خود به بحث بهينه سازي مصرف انرژي و سوخت اشاره كرد و افزود: چالش و اولویت اصلی ما بهینه سازی مصرف انرژی است، در اين راستا بايد افزایش شبکه انتقال فرآورده و تاب آوری آن تقویت شود.
معاون وزير نفت تاكيد كرد: در اجرای طرحهای پالایشی نگاه ما به پتروپالایشگاه ها است تا ارزش افزوده بالاتری ایجاد شود.
گفتني است، ظهر امروز تفاهمنامه تأمین منابع مالی احداث خط لوله مهرآران - فسا - شیراز (پارس) با حضور وزیران نفت و اقتصاد بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و بانک تجارت به امضاء رسيد.