به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، اقتصاد دانش بنيان امروزه به عنوان يكي از عوامل بسيار موثر در تحولات اقتصادي و اجتماعي به شمار مي آيد و موجب رشد و توسعه پايدار جامعه و در نهايت تحقق اقتصاد مقاومتي مي شود. شركتهای دانش بنیان با تحول در عرصه علم و دانش و كشف یافته ها و نتایج جدید اقتصادی در رشد و توسعه مناطق مختلف تاثیر زیادی دارند. به دنبال تاکید مقام معظم رهبری بر افزایش تولیدات صنعت نفت با تکیه بر دانشبنیان کردن صنایع نفتی، در صنعت نفت از حداکثر توان شرکت های دانش بنیان و موسسات تحقیقاتی برای رفع چالش ها و نیازهای فناوری ساخت و خدمات استفاده میشود.
در همین راستا، تبصره (18) قانون بودجه 1402 كشور، تسهيلاتي را به منظور ايجاد اشتغال با تكيه بر دانش بنيان كردن صنعت نفت در رسته هاي اولويت دار وزارت نفت و با هدف كمك به تامين داخلي تجهيزات مورد نياز، پياده سازي طرح هاي توسعه اي اشتغال آفرين، توليد بار اول و تكميل زنجيره ارزش نفت و گاز اختصاص داده است. لذا از كليه شركت هاي فناور، نوآور، خلاق و دانش بنيان ، متقاضي استفاده از اين تسهيلات (مطابق ضوابط مندرج در شيوهنامه اجرايي) دعوت ميشود از تاريخ 01/03/1403 تا زمان اتمام منابع در دسترس اين بند قانوني، در سامانه تسهيلات تبصره (18) صندوق پژوهش و فناوري صنعت نفت به آدرس my.ioiv.ir مراجعه و با تكميل فرم هاي مربوطه و ارائه مستندات مورد نياز، درخواستهاي خود را ثبت نمايند.
بر اساس برنامه مصوب توسعه اشتغال وزارت نفت، اهم رسته هاي اولويت دار به شرح ذيل مي باشد كه متقاضيان مي بايست در ذيل هر يك از رستهها اقدام به ثبت نام در سامانه مذكور نمايند.
- بهينهسازي مصرف انرژي
- تحول ديجيتال در صنعت نفت
- فلرينگ و بازيابي گازهاي همراه نفت
- طرحهاي شيرينسازي نفت كوره ترش
- طرحهاي زيستمحيطي و تصفيه پسابهاي صنعت نفت
- طرحهاي پيكسايي مصرف گاز در زمستان
- افزايش ضريب بازيافت از طريق احياي چاه هاي غيرفعال و كم بازده و ساير راهكارها
- تكميل زنجيره ارزش صنايع پاييندستي
- ساخت بار اول محصولات استراتژیک و تولید کالاهای دانشبنیان صنعت نفت
* شيوه نامه اجرايي مربوط به اين برنامه و فرآيند بررسي درخواست ها در سامانه مذكور قابل مشاهده و بهرهبرداري است.